Pages

İktisat 1. Dönem Seçimlik Dersler

8 Ağustos 2015 Cumartesi

Henüz ders seçimi açılmasa da daha önceki senelerden seçimlik ders olarak ilk dönem bu dersler verilmiş bunlar arasında benim en çok hoşuma giden bilgisayar ve iktisat psikolojisi oldu. Ancak bilgisayar kısmını kendi başıma da halledebileceğimi düşündüğüm için eğer bu yıl da açılırsa iktisat psikolojisini seçeceğim.


İKTİSAT PSİKOLOJİSİ

İnsan davranışlarını açıklamada kullanılan farklı psikolojik yaklaşımlarla davranışların biyolojik ve bilimsel temelleri, öğrenme, bellek ve dil kavramları, problem çözmede düşünmeye ait başlıklardır. Daha sonra ise, kişilerarası ilişkileri etkileyen birey içi süreçler, ardından iktisadi davranışa etki eden ve iktisat psikolojisinde yer alan teoriler ele alınacaktır.(*Davranışsal İktisatta* denmektedir)

UYGARLIK TARİHİ

Bugünün batı uygarlığının tarihteki kökenlerine dair temel bilgilerin verilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaçla, öğrencinin sahip olması gereken genel bir kavramsal çerçevenin çizilmesi bakımından uygarlık kavramı ve farklı anlamlarla eleştirel analizi dersin kapsamını oluşturmaktadır.

BİLGİSAYAR

İşletim Sistem / Donanım / Hesap Tablosu (Matematik ve Grafik Uygulamalı)

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Uluslararası Sistem ve Etmenleri/ Uluslararası Politikalarda Devletler ve Stratejileri/ Uluslararası İlişkilerde Temel Kurumsal Yaklaşımlar/ Realizm-Yeni Realizm/ İdealizm-Yeni İdealizm/ Evrensellik.

BİLİM FELSEFESİ

***********************

ŞEHİR VE KÜLTÜR/İSTANBUL

***********************

KAYNAK

  • http://iktisat.istanbul.edu.tr/?page_id=7916

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder