Pages

İstanbul Üniversitesi Hakkkında Soru ve Cevaplar

25 Temmuz 2016 Pazartesi

1-) Okuldan memnun musunuz ? İyi ki yazılmışım dediniz mi ? 
2-) Sevmediğiniz özelliği nelerdir? 
3-) Eğitim kalitesi nasıl ? 
4-) Hocaları nasıl ve derste genelde ne yapıyorsunuz ? 
5-) Ekşide hep okul dökülüyor kötü yazmışlar sizce de öyle mi ? 
6-) Arkadaş ortamı nasıl aralarda ne yapılıyor ? 
7-) Devam zorunluluğu var mı?


1-) Okuldan gayet memnunum. İyi ki rehberlik hocam ve buradan mezun olan hocam bana ısrar etmiş ve yazmışım diyorum. 

2-) Sevmediğim özelliği diğer üniversitelerdeki gibi sağlam konferanslar yapılmıyor. İş yeri gezileri olmuyor. Aktif kulüpler yok. Ders bakımından sadece matematikte sıkıntı yaşadım. 2-3 defa derse gittim ancak doçent gelmedi ve boş boş 1 saat oturduk. 

3-) Eğitim kalitesi olarak her ne kadar en iyi hocalar özel üniversitelere geçmiş olsada yine de profesörler giriyor. Kendi kitaplarından işliyorlar dersleri ve bazen onlar anlatırken ağzın açık kalıyor. 

4-)Derste genelde konu anlatımı oluyor. Aralarda Türkiye'den ya da dünyadan örnek verilebilecek şeyler varsa onlar anlatılıyor. Öğrenciye ayrıntılı bilgiler sorulup eğer hoca tatmin olursa ekstra puan veriyor.(2 kişiye verildiğine rastladım) Bazıları şuan ve geçmişteki siyasilerin arkadaşı olduğundan çok ilginç sohbetler geçebiliyor. Tabi bunlar hocadan hocaya değişiyor. Her sene aynı kişi girecek diye bir kaide yok. 

5-)Ekşideki yorumlara fazla aldırış etme. Geçen sene okulda restorasyon vardı. Ki biz inşaatın içinde ders işledik. Bu sene öyle bir şeyde olmayacak çünkü senenin sonuna doğru çoğu yeri bitirmişlerdi. Ek binamız prefabrik olduğundan oraya çok laf söyleniyor ancak orasında da bir sıkıntı yok. Hazırlık ve prefabrik bina öyle pek hoş bir yerde değildir.

6-) Arkadaş ortamı sana kalmış bir şey ancak dersler arasında pek ara olmuyor 2-3 saat işlenip gidiliyor. Dersler blok halinde işlendiğinden günde max 10-15 dk ara oluyor. Arada da yemek, tuvalet, su, kahve vs. ihtiyaçları giderip dersliğe gitme süren oluyor. Arkadaş ortamı kurmak için gayet açık olmalı ve görüşlerini rahatlıkla dile getirmelisin ancak bunu da ayarında yap yoksa taşlı sopalı kavgaların arasında kalabilirsin.

7-) İktisat ve Hukuk fakültesinde devam zorunluluğu yok. Diğer fakülteler hakkında bilgi sahibi değilim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder